۱۳۹۷ مهر ۹, دوشنبه

چگونه بفهمیم ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ چند بیتی است؟

وقتی که شما قصد دارید برنامه ای را برای سیستم عامل خود دانلود کنید مهم نیست که شما از چه نسخه ای (Enterprise  یا Home) استفاده می کنید بلکه باید به ۳۲ بیتی بودن یا ۶۴ بیتی بودن ویندوز خود توجه داشته باشید. به طر کلی ما دو دسته پردازنده ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی داریم که نوع این پردازنده ها بر عملکرد سیستم و حتی نوع نرم افزاری که از آن استفاده می کنید تاثیر می گذارد.

نحوه تشخیص تفاوت ۳۲ یا ۶۴ بیتی بودن ویندوز
یکی دیگر از تفاوت های بین پردازنده های ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی حداکثر مقدار حافظه رم است که می تواند پشتیبانی کند. رایانه های ۳۲ بیتی از حداکثر ۳ تا ۴ گیگابایت حافظه پشتیبانی می کنند در حالی که سیستم های ۶۴ بیتی می توانند بیش از ۴ گیگابایت حافظه را پشتیبانی کند.
...


این ویژگی برای کاربرانی که از برنامه های طراحی گرافیک، ادیت ویدیو و … استفاده می کنند مهم است چونکه باید محاسبات زیادی انجام شود. اگر قصد دارید از برنامه های گرافیکی ۳ بعدی و بازهای کامپیوتری استفاده کنید شما باید پردازنده خود را به ۶۴ بیت ارتقاء دهید.
از کجا بفهمیم ویندوز ۸، ۷ و ۱۰ چند بیتی است؟

پردازنده ۳۲ بیتی تا اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی در تمام رایانه ها استفاده شد. پردازنده های پنتیوم اینتل و پردازنده های اولیه AMD، ۳۲ بیتی بودند که بدین معناست که سیستم عامل ها و برنامه های با واحدهای داده ۳۲ بیتی کار می کردند. به طور مثال، سیستم عامل های ویندوز ۹۵، ۹۸ و XP همه ۳۲ بیتی هستند. یک کامپیوتر که دارای پردازنده ۳۲ بیتی است نمی تواند یک سیستم عامل ۶۴ بیتی داشته باشد.

سیستم های ۶۴ بیتی از سال ۱۹۶۱ عرضه شدند و تا کنون ساخته می شوند. با این حال تا اوایل سال ۲۰۰۰ در سیستم های خانگی استفاده نشد. مایکروسافت نسخه ۶۴ بیتی ویندوز XP را منتشر کرد تا در کامپیوترهای دارای CPU، ۶۴ بیتی استفاده شود.  ویندوز ویستا، ویندوز ۷ و ویندوز ۸ همه سیستم عامل های ۶۴ بیتی بودند که عرضه شد. در کامپیوترهایی که پردازنده ۶۴ بیتی وجود دارد می توان از سیستم عامل ۳۲ بیتی استفاده کرد. در سیستم های دارای پردازنده ۶۴ بیت شما نمی توانید برنامه های ۱۶ بیتی را اجرا کنید اما بسیاری از سیستم عامل ها و برنامه های ۳۲ بیتی در پردازنده ۶۴ بیتی اجرا می شوند.


تفاوت بین پردازنده ۶۴ بیتی و ۳۲ بیتی در تعداد محاسبات انجام شده در ثانیه است که می تواند بر سرعت انجام کارهای انجام شده تاثیر بگذارد. پردازنده های ۶۴ بیتی در سیستم های خانگی می توانند ۲ هسته، ۴ هسته، ۶ هسته و ۸ هسته ای باشند. هسته های بیشتر به شما اجازه افزایش تعداد محاسبات در هر ثانیه را می دهد که می تواند قدرت پردازش را افزایش دهد و به سریعتر شدن سیستم شما کمک کند. برنامه هایی که نیاز به محاسبات زیادی دارند برای اینکه عملکرد صحیحی داشته باشند می توانند در بیشتر پردازنده های ۶۴ بیتی چند هسته ای سریعتر و کارآمدتر اجرا شوند.


شما می توانید با کلیک راست کردن روی آیکن Computer و انتخاب Properties به ورژن ویندوز خود دسترسی پیدا کنید.




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر